Trots op

Jeugdkwartier

Social collaboration platform in de lucht

Logo-Jeugd-Partners-Twente-RGB.png

Jeugdkwartier live: social collaboration platform in de lucht

Het Jeugdkwartier is live. Het is een veilige digitale omgeving op internet waar professionals, die met elkaar de zorg voor de Twentse jeugd vormgeven, van en met elkaar leren door elkaar digitaal te ontmoeten en vakinformatie uit te wisselen.

Het platform is een initiatief van ruim 20 organisatie die in Twente werkzaam zijn op het gebied van zorg voor de jeugd.

Het is een innovatieve manier om te komen tot efficiënte afstemming en om de kennis die er bij de diverse organisaties is beter en sneller voor elkaar te ontsluiten.Inmiddels is afgelopen week de 200e professionals op het platform verwelkomd. Onderwerpen waarover digitaal ‘gepraat’ wordt, zijn onder andere vechtscheiding, autisme en positieve opvoedondersteuning. De komende maanden zullen meer professionals zich aansluiten en zal het aantal onderwerpen groter worden. Het platform biedt ook mogelijkheden om samen aan tijdelijke of langer lopende projecten te werken. Prima Donna is communitycoach. Dat wil zeggen dat we de livegang ondersteund hebben en nu het digitale gesprek op gang helpen houden met tips, communicatie-acties en het begeleiden van de betrokken communicatieprofessionals uit de verschillende organisaties.

Nieuwsgierig geworden? Neem eens een kijkje op www.jeugdkwartier.nl